Wat is de Biljartcomputer?


Wij noemen het een "Modern digitaal scorebord voor de biljartsport", maar wij nodigen u uit het zelf te ervaren!


Voor wie bedoeld
Niet alleen ouderen, ook jongeren zullen dit systeem waarderen, een kans het stoffige imago uit de biljartsport te halen. De Biljartcomputer is een scorebord voor alle carambole spelsoorten:

  • - Libre
  • - Bandstoten
  • - Driebanden
  • - Kader (alle kadersoorten voor kleine- en grote (match) tafels
  • - 5-BALL
  • - 5-PINS (5-Kegel)
  • - Veertigen tegen de klok
Tijdens het spelen worden de resultaten direct verwerkt en worden extra gegevens gepresenteerd, die belangrijk zijn voor zowel de spelers als de toeschouwers.

Opslag van vaste spelers en gespeelde partijen
De gegevens van 10.000 vaste spelers (naam, vereniging en aantallen te maken caramboles) worden opgeslagen en zijn beschikbaar voor elke nieuwe partij. De resultaten van de laatste 1000 gespeelde partijen worden opgeslagen en kunnen voor verdere analyse in een spreadsheet programma (Excel) worden geïmporteerd.

Grafieken maken
De opgeslagen partijen kunnen op elk moment worden ingezien. Ook is een overzicht op het beeldscherm te maken waarbij gesorteerd naar speler te zien is wat het gemiddelde is geweest van de partijen die hij gespeeld heeft.

Vervolgens kan dan met een druk op de knop hier een grafiek van gemaakt worden.Scheidsrechters afstandsbediening (optie)
Dit is een zeer kleine afstandsbediening (zie foto) waarmee het mogelijk is: de scores in te geven. De scheidsrechter geeft de gemaakte caramboles dan één voor één in en worden zo direct op het scorebord gezet. Wanneer de speler mist, kan de scheidsrechter met deze afstandsbediening de beurt naar de tegenstander overzetten.Hieronder is een filmpje te zien hoe deze scheidsrechter afstandsbediening in de praktijk werkt.Vrijwilligers probleem opgelost
Wanneer u met de scheidsrechters afstandsbediening de scores op het scorebord zet, is de schrijver overbodig geworden. Hierdoor is voor vele vereniging een vrijwilligers probleem opgelost en worden kosten bespaard.

De Biljartcomputer
De hardware bestaat uit een kleine computer, een beeldscherm en een radiografische afstandsbediening. Alles wordt bediend via deze draadloze afstandsbediening, dus stekker in het stopcontact en het systeem is gereed voor gebruik. De computer is zo klein dat hij gemakkelijk achter het beeldscherm kan worden "verstopt", zodat alleen het scorebord zichtbaar is. Dit beeldscherm kan een monitor, een TV of een beamer zijn. Eventueel kan deze ook bij Biljartcomputer besteld worden.

Reclame maken
Wanneer er niet gespeeld wordt kunt u instellen dat de Biljartcomputer automatische een dia-presentatie (slight-show) start met maximaal maar liefst 100 jpg-plaatjes.

E-mail versturen (optie)
Met de Biljartcomputer is het mogelijk volledig automatisch een mail met de resultaten te sturen naar een door u opgegeven e-mailadres.

"Wie een TV kan bedienen kan ook de biljartcomputer bedienen, kennis van computers heb ik niet en is ook absoluut niet nodig" spreekt een trouwe gebruiker van de Biljartcomputer.